Deli s prijatelji

PRIROČNIK OB VSTOPU V OBDOBJE ŠTUDIJA

Raziskovalci so v okviru projekta EMPOWER FOR 21 pripravili poseben priročnik z naslovom Življenjski prehodi, namenjen študentom ob začetku študija.

Gre za prvi tovrsten priročnik v slovenskem visokošolskem prostoru, ki ponuja informacije o temah, kot so upravljanje s časom, odnosi, spolnost, odvisnosti, itd. Študentje bodo v njem našli tudi opise najpogostejših izzivov in stisk, značilnih za to obdobje ter idej, kako se z njimi učinkovito spoprijeti.

Priročnik sicer izvira iz angleške verzije, razvite s strani kanadskih strokovnjakov s področja psihologije. Na podlagi strokovnega pregleda so ga glede na kulturološke značilnosti priredili strokovnjaki iz UKC Maribor in MF UM, in sicer izr. prof. dr. Hojka Gregorič Kumperščak, dr. med., spec. otroške in mladostniške psihiatrije, Nina Vučinič, mag. psih., Sara Plakolm Erlač, univ. dipl. psih. ter prof. Norbert Skokauskas, MD, PhD, strokovnjak s področja otroške in mladostniške psihiatrije, ki prihaja iz norveške NTNU.

Omenjeno gradivo je vsem zainteresiranim na voljo na tej spletni strani, pod zavihkom Dokumenti in obrazci oziroma preko direktne povezave. Tiskano obliko bodo v izposojo ponujale tudi nekatere knjižnice po Sloveniji.